Førende galleri for moderne kunst

Silkeborgs verdenskendte kunstner Asger Jorn kom ind i Galerie Moderne Silkeborg kort tid efter at det var åbnet 10. april 1962, så sig grundigt omkring og sagde til grundlæggeren, kunsthandler Willy Omme: ”Et galleri i Silkeborg – det er alletiders idé” – efter en kort pause fortsatte han: ”Det kan aldrig gå”.

Det er klart at Jorn og galleriet fik et godt samarbejde indtil sin alt for tidlige død i 1973.

Willy Omme havde i 1962 besluttet sig for at omsætte en drøm til virkelighed: Skabe et galleri for moderne kunst. Den blev hurtigt omsat til handling.

Foreløbig har Galerie Moderne Silkeborg eksisteret i 61 år – med status som et af Skandinaviens største og førende gallerier for moderne kunst, især med vægt på Cobra-perioden med navne som Asger Jorn, Alechinsky, Corneille, Karel Appel, Egill Jacobsen, Henry Heerup og Carl-Henning Pedersen.

Sønnen Henrik Omme blev ansat som 17-årig i galleriet, medejer i 1989 og var dermed partner med sin far indtil dennes død i august 2008. Galleriet har gennem årene haft en  betydelig omsætning og det galleri, der har forestået handel med flest Asger Jorn-værker.

En af Galerie Moderne Silkeborg’s mest kendte nuværende kunstnere er Peter Brandes, der har gjort sig internationalt anerkendt med sine malerier, keramik-krukker og kirkeudsmykninger.

Galleriet har et udstillingsareal på 600 m2 - og eget indramningsværksted.
Galerie Moderne Silkeborg har udstillet kunstnere fra CoBrA-bevægelsen siden 1962, og har som eneste galleri i Danmark haft den direkte kontakt til disse kunstnere.

Galerie Moderne Silkeborg har udstillet på ART COLOGNE kunstmessen i Køln, siden 1994 - og deltager desuden på Art Herning samt diverse danske kunstmesser.

I selve galleriet arrangeres 6 - 8 udstillinger om året, og det samme antal i andre gallerier og museer, nationalt og internationalt.

Vi har kunder til orginale værker af Cobra kunstnerne, samt Antonio Saura,
Pierre Soulage, Per Kirkeby, Michael Kvium, Poul Anker Bech, Willy Ørskov, og Bindesbøll.

Hvis du vælger at sælge gennem auktionerne skal du vente nogle måneder på auktionen og normalt 30 dage på afregningen. Hos os får du sikkert den samme pris - MEN afregning samme dag vi køber værkerne.
Kontakt os på tlf. 86 81 44 44 eller info@slet-dette.galeriemoderne.dk

Når man har fundet sit favoritværk på galeriemoderne.dk – og ønsker sig at se værket i hjemlige rammer før man køber, så kan man kontakte galleriet og høre mere om en udlånsaftale gældende for et eller flere værker.

Med en udlånsaftale giver vi kunden et trygt og roligt udgangspunkt for at træffe den rigtige beslutning.
En nærmere aftale vil blandet andet indeholde;

Tidsbestemt udlånsperiode – dog max 1. uge
Værkbeskrivelse med værdi.
Forsikring af værk.
Selvhenter eller leveringsaftale – afhænger af værdisum af udlånsværker.
Den endelig udlånsaftale udfærdiges og fremsendes til godkendelse på mail.

Kontakt for yderligere info:
anders@slet-dette.galeriemoderne.dk
johnny@slet-dette.galeriemoderne.dk

Galerie Moderne Silkeborg er en kompetent og meget anvendt sparringspartner, når det gælder udsmykningsprojekter hvor kunsten er det centrale. Med mange års erfaring og mange spændende projekter bag os og foran. Hver enkel udsmykning har sit unikke udtryk, hvor udgangspunktet er analyse af kundens behov med tillid og respekt for eksisterende miljø, medarbejdere, profil, farvevalg og ikke mindst personlige værdier. Men denne tilgang til hver opgave har galleriet igennem årene udsmykket og gennemført alle mulige former for projekter i samarbejde med virksomheder, hoteller, klinikker, mødelokaler eller i kundens private hjem.  Vi er naturligvis altid parat til at høre jeres udsmykningsplaner - så kontakt gerne galleriet for en uforpligtende snak når det gælder udsmykning.

En af Silkeborgs væsentlige kendetegn er kulturen og især kunst i verdensklasse – det kan vi bl.a takke den verdensberømte kunstner Asger Jorns kunst for. Sammen med de andre kulturinstitutioner i Silkeborg anerkender vi vigtigheden for samarbejdet om kulturen men også branding af Silkeborg som kunstens og kulturens foretrukne oplevelses by.

Derfor har Galerie Moderne Silkeborg flere sponsorater og følgende kan nævnes;

 

Museum Jorn  Kunstcentret Silkeborg Bad  Riverboat Jazzfestival

Frokostjazzen i Silkeborg  Silkeborg IF  BSH

Besøg også Museum Silkeborg, som holder til i byens ældste bygning, 
Silkeborg Hovedgård fra 1767.

Museum Silkeborg

Tag en sejltur på Gudenåen med en af Hjelebådene og spis middag på en af Silkeborgs mange gode restauranter.

Hjejleselskabet

Ønsker man at overnatte i byen kan det evt. foregå på Hotel Dania eller Radisson Blu Hotel, som er udsmykket af Galerie Moderne Silkeborg, og ligger i havneområdet ved Papirfabrikken.

Hotel Dania  Radisson Blu Hotel

Ved havnen på Papirfabrikken ligger også Jysk Musikteater

Jysk Musikteater