Sideløbende med vores årlige udstillingsprogram så er galleriet en meget anvendt samarbejdspartner i formidling af eksterne udstillinger – dette sker altid i samarbejde med museer, kulturinstitutioner, mindre udstillingssteder og kunstforeninger - både indenfor som udenfor Danmarks grænser.
Det kan være en separatudstilling med en kunstner eller en gruppe/tema udstilling hvor flere kunstnere indgår.

Bispegården Kalundborg Kunstforening

 

Et monumentalt maleri, min version af kysten på min hjemegn og min hommage til Lundbye og hans ”En dansk kyst”. Som en lang række sten eller satellitter omkring den betagende kyst har jeg udført 28 monotypier. Tilsammen udgør disse værker en forening af kyst og jord.
I dette grænseområde, hvor havet på kysten mødes med jorden, opstår en forening og et spændingsfelt. Et billede på livet. I ”en dansk kyst” har Lundbye i en detalje vist en kærre med to vognhjul, som får mig ti at tænke på Solvognens hjul, dette vidunderlige værk fra fortiden fundet ikke langt fra Kalundborg. Trukket af sin hest: lysets budbringer.

Udstillingen kan opleves i den historiske Bispegården, Adelgade 6 i Kalundborg, hvortil der er udgivet et flot 20 sider katalog.
Link til udstillingssted og åbningstider: www.bispegaarden.dk

Udstillingen er lavet i samarbejde med Galerie Moderne Silkeborg.