Sideløbende med vores årlige udstillingsprogram så er galleriet en meget anvendt samarbejdspartner i formidling af eksterne udstillinger – dette sker altid i samarbejde med museer, kulturinstitutioner, mindre udstillingssteder og kunstforeninger - både indenfor som udenfor Danmarks grænser.
Det kan være en separatudstilling med en kunstner eller en gruppe/tema udstilling hvor flere kunstnere indgår.

Verden set med Knudsens øje...Udstillingperiode: 6. juli - 5. august 

Åbning: 6. juli kl. 17.00 -18.30

Baunhøj Mølle - Grenaa

Jesper Knudsens skabelsesproces indledes som oftest med en impulsiv og ”larmende” streg - uden en styrende tanke og med en dæmpende brug af farver for selve motivet.
Derfra begynder en kriblende fornemmelse for den fortælling, hvor i naturen, dyrene, mennesket, tænderne og huset – indgår som byggesten i processen. 
Med et stærkt og forførende mix af det abstrakte, det ekspressionistiske og det figurative tilsat hans klare kærlighed for Streetart og graffitien finjusteres værkerne. Kunstneren vrider og drejer figuren og fortællingen til en sammenhæng, som bringer beskueren ud på en opdagelsesrejse, hvor man til stadighed overraskes af nye elementer i hans appetit på livet – lige til at sætte ”tænderne” i.

”Den amerikanske maler Walton Ford (1960-) og hans arbejde med dyrene i sin værker har altid fascinerede mig. Dyrene rummer mange facetter. Flamingoen står for skønhed. Tigeren står for dramatik på liv og død, men også for tryghed og omsorg for sine unger” fortæller Jesper Knudsen.

I flere af hans værker aner man den mexicanske maler Frida Kahlo (1907-1954), som har været en livslang inspirationskilde og kultskikkelse til Jesper Knudsens streg i form af hendes dramatiske livshistorier og skæbner.

Udstillingen giver et øjebliksbillede af Jesper Knudsens daglige arbejde i atelieret, hvor inspiration og ide bearbejdes og kommer til udtryk på maleri, akvarel/tusch og tryk.

Udstillingen arrangeres i samarbejde med Grenaa Kunst- & Musikforening - se mere på grenaakunstogmusik.dk