Peter Brandes

Mens jeg skriver dette forord til vores nye Peter Brandes’ udstilling, Bagefter, vises en udstilling i Antikmuseet i Aarhus, Sappho, med værker i keramik, gouache, foto og grafik. Peter er lige kommet tilbage fra Pietra Santa i Italien og har der arbejdet med alterbord, alterfigur, sølvtøj og bronzerelieffer til den store udsmykning af Aarhus Domkirkes nordkapel, som har været undervejs i længere tid og skal afsløres Palmesøndag næste år. En stor krukke er i ovnen på Tommerup Keramiske Værksted og forberedelsen til Art Cologne er også i gang.

Aldrig, tror jeg, har Peter Brandes været inde i en skabende fase så facetteret og kreativ som lige nu. På udstillingen vises 10 helt nye malerier og 10 nye gouacher, som er i dialog med malerierne, en række spejlinger. Nye grafiske arbejder, raderinger og farvetræsnit vises også på vores udstilling.

En afslutning på året vi har set frem til, først viste vi 60 års jubilæumsudstillingen, derefter spændende separat udstillinger af Peter Carlsen, Adam Saks og nu rosinen i pølseenden Peter Brandes.