Fra gemmesteder

Kunstværker fra Galerie Moderne Silkeborg
Fundet af Elof Westergaard og Klaus Skjødt

Galleriet fik den idé at spørge to personer, med kendskab og kærlighed til kunst, om de ville gå på opdagelse i galleriets arkiver og lagerrum for frit at foretage et udvalg til en udstilling med sjældent sete værker. De var så venlige i deres meget travle hverdag at sige ja til opgaven.
Elof Westergaard er biskop i Ribe og Klaus Skjødt er bankdirektør og leder af Sparekassen Kronjylland med hovedsæde i Randers. To år i træk blev sparekassen valgt som årets bedste arbejdsplads og årets bedste bank.
Begge spurgte om de måtte tage deres døtre med, biskoppens datter Anna Margrethe Westergaard studerer kunsthistorie og bankdirektørens datter Sofie Skjødt går på kunstakademi i Aarhus.
For mange år siden, medens forfatteren André Malraux var kulturminister under de Gaulle, fandt han på den idé at lade kulturpersonligheder udvælge kunstværker fra Louvres underjordiske depoter til en udstilling, som de selv komponerede. Det kom der en række fremragende udstillinger ud af med værker fra museets skattekamre.
Nu er vi ikke Louvre, men med 60års fødselsdag næste år et galleri, som har store samlinger på lager, dels fordi man altid gemmer noget hen til en særlig lejlighed, og dels fordi man har ting som det gør ondt at skille sig af med. Men de fire mennesker på skattejagt fik helt frie hænder.
Vi glæder os til at se jer på udstillingen og til ferniseringen som nu endelig kan foregå uden restriktioner. Velkommen til årets første udstilling i vores nye sæson.
Velkommen til biskoppen og bankdirektøren som med deres døtre var på skattejagt.

Udstillingen kan kan ses til den 23. oktober.