Maja Lisa Engelhardt og Gerda Louis-Hansen

 Galerie Moderne Silkeborg starter efterårssæsonen, og forhåbentlig med fornyede muligheder for samvær og glæde efter corona angrebet. Starten bliver to separatudstillinger med Maja Lisa Engelhardt og Gerda Louis-Hansen.

Galerie Moderne Silkeborg viste i Børglum Kloster 2017 en stor udstilling af keramiske arbejder af Peter Brandes og malerier af Gerda Louis-Hansen. Her lærte jeg ikke alene Gerdas værker at kende, men også at sætte pris på hendes redelighed og fornemme koloristiske talent. Derfor glæder vi os til at vise nye malerier af Gerda specielt udført og samlet til denne udstilling. Hun kalder en del af de nye malerier for Inkognito.

Maja Lisa Engelhardt har i galleriet hos os sin første separatudstilling, det har vi set frem til i lang tid. Hendes udstilling er så vidtfavnende, og kendetegnende for de mange udtryksformer som Maja gennem årene har arbejdet med.
På denne udstilling vises helt nye værker: Der er malerier omkring rosenmotivet, udført parallelt med et stort nyt alterbillede med samme motiv undervejs til Vejen Kirke.
Der vises desuden en række uhyre spændende monotypier også med roser og 8 bronzerelieffer. Disse er netop hjemkommet fra Italien med en samlet titel: Den Ottende Dag.