Peter Brandes

Corona Paaske 2021
DKK 1.500,00
€ 202,70

Årstal: April 2021
Sprog: Dansk
Sider: 50 sider
Oplag: 50 eksemplarer - signeret og nummereret af kunstneren.
Papir: Fabriano Rosaspina 220 gr. kludepapir.
Format: 31x24,5 cm.
Illustrationer: 21 monotypier og 21 tuschtegninger.
Omslag: Ældre huspostil papir med bønner og prædikesamlinger. Håndindbundet hos bogbinder Lars Hedegaard, Aarhus        
Produktnr.: PBBOGCoronapaaske2021
ISBN: 
Udgiver: Peter Brandes og Galerie Moderne Silkeborg
Forfatter: Peter Brandes
Tilrettelæggere: Peter Brandes

Note:

Peter Brandes fortæller om bogen og illustrationer


”For nogen tid siden modtog jeg af en god ven en ældre huspostil trykt på noget pænt papir, men ikke komplet. En huspostil er en andagtsbog med bønner og prædike samlinger. Den sjællandske biskop Jesper Brochmands (1585-1562) huspostil blev trykt i 1756 i mit benyttede eksemplar. Denne udgave ansporede mig ti år før påske til at blive brugt som trykpapir til en række trykte monotypier. De valgte sider fra postilen, som jeg trykte monotypierne på, havde tekster som omtalte Skærtorsdag, Langfredag og Påskemorgen.
Vennen som havde givet mig denne gamle bog havde netop før Påske mistet sin mor. Ligesom publikationen fra Påske 2020 ville jeg i denne coronatid glædes ved en fødsel. Påskemorgens opstandelsesgave, det er bogens hovedmotiv. Igennem flere år har jeg gjort det til en tradition at bruge fastetiden op til Påske til at arbejde med påsketiden i de forskellige udtryksformer, som jeg benytter mig af.
Med min kommende store udsmykningsopgave til et kapel i Aarhus Domkirke har denne fastetid i år naturligt været præget af den opgave, som står for døren indtil domkirkekapellet.
Disse nye monotypier og pennetegninger skal ses også i den sammenhæng.”

>